ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αποκριάτικη αλμυρή γαλατόπιτα από Τaλκ 24 Φεβρουαρίου, 2017 από Τaλκ 24 Φεβρουαρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Αν μέχρι σήμερα έχετε δοκιμάσει μόνο γλυκιά γαλατόπιτα, τώρα ήρθε η ώρα να γευτείτε και την αλμυρή της εκδοχή! Αποκριάτικη αλμυρή γαλατόπιτα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2½ λίτρα γάλα 2½ φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό 10 αυγά 120 γραμμ. βούτυρο λίγο αλάτι 300 γραμμ. τυρί φέτα θρυμματισμένο 1 πακέτο φύλλο και βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα Εκτέλεση Διαδικασία: Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα να βράσει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Το αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Όταν κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Βάζουμε και το τυρί και το ανακατεύουμε. Αλείφουμε το ταψί βούτυρο ή λάδι με το πινέλο και στρώνουμε τα φύλλα –περισσότερα από τα μισά– με τρόπο που να καλύπτουν τα πλάγια του ταψιού και να περισσεύουν λίγο απ’ έξω. Κάθε φύλλο το αλείφουμε με το πινέλο. Αδειάζουμε το μείγμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα μ’ ένα κουτάλι, προσέχοντας να μη σκιστεί το φύλλο. Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα κι αυτά. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, για να κλείσει η πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσουν όμορφα τα φύλλα και να πήξει η γέμιση. Σημειώσεις Η δόση είναι για το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Πηγή και το βιβλίο της Εύης Βουτσινά «Λευκαδίτικα Μαγειρέματα». αλμυρή γαλατόπιτααπόκριεςσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟ FOLLOW YOUR TREE Επόμενο άρθρο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ| ΤΙ ΘΑ ΝΤΥΘΩ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας