ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αλμυρά μάφινς για το σχολείο ή το πάρτι από Έλενα Σμπώκου 22 Ιανουαρίου, 2018 από Έλενα Σμπώκου 22 Ιανουαρίου, 2018 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Αλμυρά μάφινς, πεντανόστιμα κεκάκια, ιδανικά για ένα παιδικό πάρτι ή για κολατσιό στο σχολείο. Γίνονται με υλικά που σίγουρα θα υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μπορείτε να προσθέσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας! Αλμυρά μάφινς για το σχολείο ή το πάρτι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 130 γρ αλεύρι που φουσκώνει 50 γρ βούτυρο λιωμένο 70 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι 100 γρ γραβιέρα τριμμένη 1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο 1 κουταλιά μαϊντανό 1 πιπεριά Φλωρίνης από το βάζο ψιλοκομμένη 1 αυγό 100 ml ξινόγαλα ή 100 γρ γιαούρτι πλήρες αλάτι Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ενώνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για να δημιουργήσετε μια ζύμη ρευστή σαν του παραδοσιακού κέικ. Μοιράζετε το μείγμα σε θήκες για μάφινς ή καπκέικς μέχρι τη μέση και ψήνεστε περίπου 13-14 λεπτά. Κάνετε το κόλπο της οδοντογλυφίδας και όταν βγαίνει στεγνή τα κεκάκια είναι έτοιμα! Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη 4-5 φέτες ψιλοκομμένο σοτέ μπέικον ή ζαμπόν της αρεσκείας σας. Τα τυριά είναι ενδεικτικά, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι τυράκια έχετε. Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει, βάλτε για όλες τις χρήσεις και προσθέστε 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ. Αν θέλετε να το κάνετε για μεγάλους και όχι για παιδιά (που είναι δύσκολα στις "περίεργες" γεύσεις) μπορείτε να βάλετε και 2 πολύ ψιλοκομμένα ξερά σύκα και κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο. Τέλος, αν δεν έχετε θήκες για μάφιν μπορείτε να το βάλετε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε αυτή την περίπτωση το ψήνετε 40 λεπτά! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com Αλμυρά μάφινςαλμυρό κέικμάφινςσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Η ΕΝΩΣΗ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ” ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ Επόμενο άρθρο 24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ. ΕΛΙΝΑ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας