Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγιορείτικος μπακαλιάρος

Αγιορείτικος μπακαλιάρος

από Taλκ Team

Η 25η Μαρτίου είναι μέρα μπακαλιάρου! Δείτε μια ξεχωριστή συνταγή από το Άγιο Όρος.

Αγιορείτικος μπακαλιάρος

Εκτύπωση
Μερίδες: 4
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 800 γρ. μπακαλιάρος, ξυσμένος, καθαρισμένος και ξαλμυρισμένος
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κιλό πατάτες σε φέτες, ελαφρώς τηγανισμένες
  • 1 κ.γλ. πελτές ντομάτας
  • 12 δαμάσκηνα ξινά
  • 2 λεμόνια(το χυμό)
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι και μπαχάρι (κόκκοι)

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέσα σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μπαχάρι και το πιπέρι. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε νερό για να βράσουν τα κρεμμύδια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις πατάτες στη βάση της κατσαρόλας, απλώνουμε τον μπακαλιάρο και στα κενά βάζουμε τα δαμάσκηνα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό για 10 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατεύουμε με κουτάλι. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και φροντίζουμε να περιχυθεί σε όλο το φαγητό. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.