ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγιορείτικος μπακαλιάρος από Taλκ Team 23 Μαρτίου, 2016 από Taλκ Team 23 Μαρτίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Η 25η Μαρτίου είναι μέρα μπακαλιάρου! Δείτε μια ξεχωριστή συνταγή από το Άγιο Όρος. Αγιορείτικος μπακαλιάρος Εκτύπωση Μερίδες: 4 Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 800 γρ. μπακαλιάρος, ξυσμένος, καθαρισμένος και ξαλμυρισμένος 1 κιλό κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες 1/2 κιλό πατάτες σε φέτες, ελαφρώς τηγανισμένες 1 κ.γλ. πελτές ντομάτας 12 δαμάσκηνα ξινά 2 λεμόνια(το χυμό) Ελαιόλαδο Πιπέρι και μπαχάρι (κόκκοι) Εκτέλεση Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέσα σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μπαχάρι και το πιπέρι. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε νερό για να βράσουν τα κρεμμύδια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις πατάτες στη βάση της κατσαρόλας, απλώνουμε τον μπακαλιάρο και στα κενά βάζουμε τα δαμάσκηνα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό για 10 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατεύουμε με κουτάλι. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και φροντίζουμε να περιχυθεί σε όλο το φαγητό. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πηγή Αγιορείτικος μπακαλιάροςμπακαλιάροςσυνταγές με ψάρισυνταγήψάρι 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΜΥΘΟΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ Επόμενο άρθρο ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ “ΦΡΟΥΡΑ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ” ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας