Αρχική ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 6+1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ!
αποκριάτικες στολές

6+1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ!

από Τaλκ

αποκριάτικες στολέςΑπόκριες! Ημέρες χαράς και ξεγνοιασιάς. Τα παιδιά αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και μεταμορφώνονται, φορώντας αποκριάτικες στολές, στους αγαπημένους τους ήρωες και χαρακτήρες. Πάρτι στο σχολείο, πάρτι στο σπίτι, κομφετί, πολύ κομφετί και γέλια!

Για κάποια παιδιά, ωστόσο, και για τους γονείς τους, η περίοδος των αποκριών έχει αρνητική χροιά. Οι κοινωνικές συμβάσεις “επιβάλουν” στα παιδιά να ντυθούν με φορέματα και υπερφορτωμένες αποκριάτικες στολές. Τα παιδιά με αισθητηριακές δυσκολίες (λ.χ. άγχος κατά το κούρεμα, ακραίες αντιδράσεις σε ξαφνικούς ήχους, έλλειψη ανοχής στο να λερώνονται, ακαμψία σε νέα περιβάλλοντα ή συνθήκες) μπορεί να αντιδρούν ακραία μόνο και μόνο στη σκέψη ότι θα πρέπει να φορέσουν αποκριάτικη στολή.

Απόκριες

Παρακάτω προτείνονται απλές οδηγίες για να προετοιμάσετε ένα παιδί έτσι ώστε να φορέσει τη στολή του/της:

  • Αφήστε το παιδί να αγγίξει διάφορες στολές, να τις αισθανθεί και να διαλέξει τη στολή την οποία νιώθει πιο άνετα να φορέσει.
  • Προειδοποιήστε το παιδί για την ημέρα και τον τόπο όπου θα χρειαστεί να φορέσει τη στολή. Κάντε μικρές, καθημερινές υπενθυμίσεις.
  • Δείτε βίντεο με άλλα παιδιά να φορούν στολές ή βίντεο με τον αγαπημένο ήρωα και τη στολή που θα φορέσει το παιδί.
  • Πριν χρειαστεί να βγείτε με τη στολή, κάντε πρόβα στο σπίτι. Αφήστε το παιδί να δοκιμάζει ένα κομμάτι της στολής (π.χ. το καπέλο) κάθε φορά για λίγη ώρα.
  • Εάν το παιδί σας ενοχλείται από τις περίεργες υφές των στολών, φροντίστε να φοράει κάτι οικείο κάτω από τη στολή, το οποίο θα καλύπτει όλο το σώμα του/ της. Έτσι δεν θα χρειαστεί να νιώσει άβολα με τη νέα υφή στο δέρμα του/ της.
  • Πλύντε αρκετές φορές τη στολή έτσι ώστε να έχει μαλακώσει το ύφασμά της.
  • Αποφύγετε τις μάσκες ή τις βαφές στο πρόσωπο εάν το παιδί έχει δυσκολία με νέες υφές στο κεφάλι ή δεν ανέχεται το άγγιγμα στο πρόσωπο.

Γράφει η Σταυρούλα Δρογκάρη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εργοθεραπεία και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση καλέστε για ένα ραντεβού με την εξειδικευμένη ομάδα του Εργαστηρίου Ψυχοκινητικής (Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια | Τ 210 8 100 508 | www.psychomotor-athens.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.