Αρχική ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

από Πελιώ Παπαδιά

Το Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας διοργανώνει μοντεσοριανά εργαστήρια για γονείς και μέλλοντες γονείς με θέμα ” O ασυνείδητος δημιουργός…”: Το παιδί από τη γέννηση ως τα 3 του χρόνια”.Ένα πλασματάκι τόσο δα, που βάζει όλες του τις δυνάμεις για να γνωρίσει τον κόσμο, είναι ο ασυνείδητος δημιουργός! Τα τόσο σημαντικά 3 πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού θα είναι το επίκεντρο μιας σειράς διαλέξεων και εργαστηρίων βασισμένων στη μοντεσσοριανή προσέγγιση. Το φαινομενικά ακίνητο σώμα του βρέφους κρύβει έναν εγκέφαλο που δουλεύει στα μέγιστα των ανθρωπίνων δυνατοτήτων προκειμένου να αφομοιώσει και να δομήσει την εσωτερική εικόνα του κόσμου…την εικόνα που εμείς οι “μεγάλοι” θα του προσφέρουμε. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα γνωρίσουν τους μηχανισμούς που διέπουν αυτή τη μοναδική λειτουργία αφομοίωσης του κόσμου και θα μάθουν πώς να προσφέρουν στο παιδί το καλύτερο δυνατό περιβάλλον, για να αναπτυχθεί ολοκληρωμένα και ισορροπημένα. Τα μωράκια μέχρι 6 μηνών είναι ευπρόσδεκτα μαζί με τους γονείς τους!

Μέρες και ώρες εργαστηρίων:

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1, 18.00-20.00, Ομιλία και συζήτηση: Το παιδί από τη γέννηση ως τα τρία του χρόνια. Πως οργανώνουμε το δωμάτιο και το σπίτι γενικότερα για τον «ασυνείδητο δημιουργό». Ένα φαινομενικά «ακίνητο» σώμα και ένας εγκέφαλος που λειτουργεί στο μέγιστο των ανθρωπίνων δυνατοτήτων έχουν ανάγκη από ένα περιβάλλον οργανωμένο με σκέψη και γνώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/1, 18.00-20.00,  Κατασκευή μομπίλ και παιχνιδιών για παιδιά έως 18 μηνών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/2, 18.00-20.00, Ομιλία και συζήτηση: Ο γονιός παρατηρητής Πόσα πράγματα δεν είναι όπως φαινομενικά  φαίνονται και πόσο διαφορετικά μπορούμε να δούμε το παιδί μας μέσα από την παρατήρηση του. Πώς παρατηρούμε ένα παιδί μέσα στο σπίτι αλλά και εκτός. Πώς και γιατί καταφέρνει τόσο εύκολα να μας θυμώσει ή να μας γεμίσει ενοχές; Παρατήρηση και θυμός: δύο έννοιες που φαίνονται ασύνδετες και όμως δεν είναι.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3, 18.00-20.00, Ομιλία και συζήτηση: Τα κατάλληλα παιχνίδια. Γνωρίζουμε το παιδί 0-36 μηνών, τις ανάγκες του και βρίσκουμε τι παιχνίδια θα του προσφέρουμε σταδιακά, ώστε να έχει πάντα ενδιαφέρον. Γιατί δεν χρειάζεται πολλά αλλά λίγα και ουσιαστικά; Γιατί ενώ έχει πολλά και ακριβά θέλει τα δικά μας αληθινά αντικείμενα;

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/3,  18.00-20.00, Εργαστήρι: Κατασκευή παιχνιδιών για παιδιά από 18 ως 36 μηνών

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/4, 18.00-20.00, Το φαγητό τα 3 πρώτα χρόνια ζωής. Πώς θα μάθει να τρώει σωστά, να δοκιμάζει από όλα, να έχεις υγιείς διατροφικές συνήθειες. Πώς αντιμετωπίζουμε το «σύνδρομο του γεμάτου κουταλιού». Ιδέες για την οργάνωση του τραπεζιού και του χώρου φαγητού. Το σουπλά της Μοντεσσόρι.

 

Τα εργαστήρια συντονίζει η Ντίνα Νομικού, μοντεσσοριανή εκπαιδευτικός, απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (thechildin.blogspot.gr)  και θα γίνουν στο ΕΜΕΠΗ. Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ στις διαλέξεις/ συζητήσεις και 20 ευρώ στα εργαστήρια (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά).

montessori-quote

Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας
Ιωάννου Φιλήμονος 3 (μετρό Αμπελόκηποι ή Μέγαρο Μουσικής)
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 211-4051903, www.childhood.gr και στο facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.