Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Το σουβλάκι του Οβελίξ
σουβλάκι

Το σουβλάκι του Οβελίξ

από Θέμις Καρδιόλακα

Θαυμάζω τον Αστερίξ. Τον Οβελίξ, περισσότερο! Τρώει τα πάντα και συνέχεια. Ήμουν και είμαι φαγανό παιδάκι… Ε, δεν γινόταν να ονομάσω αλλιώς αυτό το γεμάτο και χορταστικό σουβλάκι.

σουβλάκι

Το σουβλάκι του Οβελίξ

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1 κούπα μοσχάρι κοκκινιστό (χθεσινό)
  • ⅓ κούπας λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. καρότο, τριμμένο
  • 1 πίτα για σουβλάκι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το κοκκινιστό σε κατσαρολάκι και το «μαδάμε» με πιρούνι. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στην πίτα και την τυλίγουμε.

Σημειώσεις

Tips: Είναι το ίδιο νόστιμο και με κοκκινιστό κοτόπουλο. Εδώ, το λάχανο κάνει όλη τη δουλειά...
Ευεργετικό για τη διαδικασία της πέψης, λυτρωτικό για προβλήματα δυσκοιλιότητας. Οι πλούσιες φυτικές του ίνες είναι το μαγικό ραβδί!

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Τι θα φάω στο σχολείο, Mama;”, που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.