ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ανοιχτή σπανακόπιτα από Τaλκ 12 Οκτωβρίου, 2017 από Τaλκ 12 Οκτωβρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Μια γρήγορη και νόστιμη εκδοχή της αγαπημένης μας πίτας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ανοιχτή σπανακόπιτα! Ανοιχτή σπανακόπιτα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 800 γρ. φρέσκο σπανάκι 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 1/3 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 1-2 ματσάκια δυόσμο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 250 γρ. φέτα ξύσμα από 1 λεμόνι 2 αυγά αλάτι πιπέρι 1 φύλλο ζύμη κουρού 200 γρ. τυρί κρέμα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190ο C στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το σπανάκι σε δόσεις ενώ το σπάμε με τα χέρια μας, μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Δεν θέλουμε η πίτα μας να έχει καθόλου υγρασία. Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να δέσει η γέμιση μας. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σπάμε με τα χέρια μας μέσα τη μισή φέτα, ξύσμα από 1 λεμόνι, τα 2 αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα. Στρώνουμε 1 φύλλο κουρού στη λαδόκολλα. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω. Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα δημιουργώντας ένα μικρό φάκελο. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτα. Σπάμε και την υπόλοιπη φέτα από πάνω. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190o C για 25-30 λεπτά σε υψηλή σχάρα. Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Κόβουμε την ανοιχτή σπανακόπιτα σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και μυρωδικά. Πηγή ανοιχτή σπανακόπιτασυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο THE MEET MARKET ΣΤΗΝ BLENDER GALLERY Επόμενο άρθρο Η ΦΛΥΑΡΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας