ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παγωτό βερίκοκο από Τaλκ 14 Ιουλίου, 2017 από Τaλκ 14 Ιουλίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Ο Ιούλιος είναι η χαρά του βερίκοκου! Μπορούμε, λοιπόν, για να δροσιστούμε λίγο, να φτιάξουμε ένα θεϊκό παγωτό βερίκοκο και μάλιστα χωρίς ζάχαρη! Παγωτό βερίκοκο Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κιλό ώριμα βερίκοκα 1 φλιτζάνι νερό 3/4 φλιτζανιού μέλι 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού Μια πρέζα αλάτι Εκτέλεση Πλένετε καλά τα βερίκοκα, αφαιρείτε τα κουκούτσια, τα κόβετε σε κομμάτια, τα βάζετε σε κατσαρόλα και προσθέτετε το νερό. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. Βάζετε το μείγμα σε μπλέντερ, το πολτοποιείτε καλά και αδειάζετε σε μπολ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει υφή γιαουρτιού και την προσθέτετε στο μείγμα. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, λεία κρέμα. Αν έχετε παγωτομηχανή, ρίχνετε εκεί το μείγμα και ακολουθείτε τις οδηγίες. Εναλλακτικά, αδειάζετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και χτυπάτε το παγωτό βερίκοκο με το σύρμα ανά μία ώρα, για 3-4 φορές. βερίκοκογλυκόπαγωτόπαγωτό βερίκοκοσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ| ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ, 12Η ΧΙΛΙΑΔΑ Επόμενο άρθρο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας