ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αυγοφέτες με πραλίνα και μπανάνες από Πελιώ Παπαδιά 10 Ιουλίου, 2017 από Πελιώ Παπαδιά 10 Ιουλίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Οι γνωστές σε όλους μας αυγοφέτες (γαλλιστί French Toast) γεννήθηκαν ως συνταγή για να μην πηγαίνει χαμένο το μπαγιατεμένο ψωμί. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυγοφέτες γεμιστές με πραλίνα και μπανάνες, ιδανικές για πρωινό ή σνακ. Αυγοφέτες με πραλίνα και μπανάνες Εκτύπωση Μερίδες: 4 Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 8 φέτες ψωμί του τοστ 4 αυγά 1 φλιτζάνι γάλα 2 κ.σ. ζάχαρη λίγο αλάτι λίγη κανέλα 4 γεμάτες κ.σ. πραλίνα μπανάνες σε ροδέλες ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Αλείφουμε με πραλίνα 4 φέτες ψωμιού του τοστ και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τέλος προσθέτουμε το γάλα. Βουτάμε κάθε σάντουιτς στο μείγμα και αφήνουμε να το ρουφήξει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο πλάι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Σε χαμηλή φωτιά, τηγανίζουμε το κάθε σάντουιτς ίσα που να ροδίσει, για 2 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Κόβουμε τα σάντουιτς σε τρίγωνα, γαρνίρουμε με τις μπανάνες και σερβίρουμε αμέσως τις αυγοφέτες, όσο ακόμα είναι ζεστές. 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο 24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ-ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ Επόμενο άρθρο Καλοκαιρινές σαλάτες! Γιατί μία σαλάτα κάθε μέρα μάς κάνει καλό! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας