Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα σοκολάτας με ζύμη βρώμης

Τάρτα σοκολάτας με ζύμη βρώμης

από Τaλκ

Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου μας προτείνουν μια υπέροχη τάρτα σοκολάτας από ζύμη βρώμης, που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Θα χρειαστούμε:

Σκεύη/συσκευές: μπολ, ταρτιέρα (διαμέτρου 26 εκ.), κατσαρόλα
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Τάρτα σοκολάτας με ζύμη βρώμης

Εκτύπωση
Μερίδες: 8-10 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος:
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:

Υλικά για τη γέμιση:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 ml γάλα
  • 280 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

TARTA SOKOLATAS (1)

Εκτέλεση

1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι βρώμης, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κρύο βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας, σχηματίζοντας μαλακή, τριφτή ζύμη.

2) Την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, την τρυπάμε με πιρούνι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

3) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα για 13-15 λεπτά έως ότου ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C.

4) Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει χωρίς όμως να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε λείο σοκολατένιο μείγμα.

5) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.

6) Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα.

7) Ρίχνουμε ομοιόμορφα το σοκολατένιο μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η γέμιση.

8) Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πρίν σερβίρουμε.

logo-myloi-ag-georgiou-slogan-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.