ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κορμός λευκής σοκολάτας από Τaλκ 8 Μαΐου, 2017 από Τaλκ 8 Μαΐου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Ο αγαπημένος μας κορμός (μωσαϊκό) σε μία διαφορετική εκτέλεση. Ένας κορμός με λευκή σοκολάτα, σκέτη απόλαυση. Κορμός λευκής σοκολάτας Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα 100 γρ. βούτυρο 2 κ.σ. κονιάκ 360 γρ. κουβερτούρα λευκή 100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα 180 γρ. καρύδια ψίχα 2 πρέζες αλάτι 450 γρ. πτι-μπερ Για το σερβίρισμα 50 γρ. κουβερτούρα λευκή 50 γρ. κουβερτούρα 30 γρ. κράνμπερις 30 γρ. καρύδια ψίχα Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο και το κονιάκ σε ένα μπολ, να το σκεπάσουμε με διάφανη μεμβράνη και να το βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt. Πρέπει το βούτυρο να καίει πολύ για να λιώσει η σοκολάτα. Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι μέσα στο μπολ με τη λευκή κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε στο μπολ τα κράνμπερις, τα καρύδια και το αλάτι. Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε μία φόρμα για κέικ 30x10, στρώνουμε διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά της φόρμας, και προσθέτουμε μέσα όλο το μείγμα. Σκεπάζουμε το μείγμα με τη μεμβράνη που περισσεύει και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε καλυφθούν τυχόν κενά μέσα στη φόρμα και για να ισιώσει η επιφάνεια του μείγματος. Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Όταν είναι έτοιμος ο κορμός, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε με κουβερτούρα και κουβερτούρα λευκή λιωμένες, κράνμπερις και καρύδια. Πηγή Κορμός λευκής σοκολάταςσυνταγήσυνταγή για γλυκό 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΣΤΟ FOLLOW YOUR TREE Επόμενο άρθρο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ FOLLOW YOUR TREE ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας