ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χαλβάς με σοκολάτα από Τaλκ 22 Μαρτίου, 2017 από Τaλκ 22 Μαρτίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Αν φτιάξετε μια φορά αυτή την ανεπανάληπτη συνταγή για χαλβά με σοκολάτα τότε σας υποσχόμαστε ότι θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Χαλβάς με σοκολάτα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη 2-1/2 φλ. ζάχαρη 4 φλ. νερό 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα 1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα 1 φλούδα πορτοκαλιού 1 φλούδα λεμονιού 1 ξύλο κανέλας 100 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη Για το γαρνίρισμα λίγη λιωμένη σοκολάτα γλυκό κουταλιού πορτοκάλι Εκτέλεση Για τον χαλβά με σοκολάτα, βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο σε περίοδο εκτός νηστείας το ζεσταίνουμε και το καθαρίζουμε από την πρωτεΐνη. Κρατάμε το καθαρό βούτυρο μόνο. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες, που δίνουν έξτρα γεύση στο χαλβά με σοκολάτα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού. Πηγή συνταγήχαλβάς με σοκολάταχαλβάς σιμιγδαλένιος 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Η ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ MONSOON ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΡΟΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Επόμενο άρθρο 8 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ SURVIVOR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας