Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ λεμονιού

Κέικ λεμονιού

από Τaλκ

Για να φτιάξουμε το πιο νόστιμο κέϊκ λεμονιού, θα χρειαστούμε:

Σκεύη/συσκευές: μπολ, φόρμα κέικ
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Κέικ λεμονιού

Εκτύπωση
Μερίδες: 8-10 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος:
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Υλικά για το κέικ:

  • 500 γρ. Φαρίν Απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 200 ml γάλα

Υλικά για το γλάσο:

  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κ.σ. νερό ή χυμό λεμονιού
  • λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ ή μίξερ χειρός, σε μπολ, για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας με το μίξερ μετά από το καθένα. Συνεχίζουμε με τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε για 30’’ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Με το μίξερ να λειτουργεί στη χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέτουμε το Φαρίν απ και το γάλα εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
  • Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 1 ώρα. Το αφήνουμε εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη απο σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό λεμονιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

logo myloi ag georgiou, slogan-1

Πηγή: alevri.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.