ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ λεμονιού από Τaλκ 16 Μαρτίου, 2017 από Τaλκ 16 Μαρτίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξουμε το πιο νόστιμο κέϊκ λεμονιού, θα χρειαστούμε: Σκεύη/συσκευές: μπολ, φόρμα κέικ Χρόνος αναμονής: 1 ώρα Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Κέικ λεμονιού Εκτύπωση Μερίδες: 8-10 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 1 ώρα 1 ώρα Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Υλικά για το κέικ: 500 γρ. Φαρίν Απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. ζάχαρη ξύσμα ενός λεμονιού 4 μεγάλα αυγά 1 βανίλια σε σκόνη 60 ml χυμό λεμονιού 200 ml γάλα Υλικά για το γλάσο: 125 γρ. ζάχαρη άχνη 2-3 κ.σ. νερό ή χυμό λεμονιού λίγο ξύσμα λεμονιού Εκτέλεση Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ ή μίξερ χειρός, σε μπολ, για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας με το μίξερ μετά από το καθένα. Συνεχίζουμε με τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε για 30’’ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με το μίξερ να λειτουργεί στη χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέτουμε το Φαρίν απ και το γάλα εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 1 ώρα. Το αφήνουμε εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη απο σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό λεμονιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε. Πηγή: alevri.com κέικ λεμόνιΜύλοι Αγίου Γεωργίουσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Πρoστατευμένο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΤΣΗΣ: ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Επόμενο άρθρο 10 ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας