ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκια με κάρυ (ή αλλιώς καρυ-κευμένα) από Τaλκ 10 Μαρτίου, 2017 από Τaλκ 10 Μαρτίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Τη συνταγή αυτή για Καλαμαράκια με κάρυ την ανακαλύψαμε στο βιβλίο Το Καρυ-κευμένο καλαμαράκι της Βέρας Πρατικάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μας εντυπωσίασε (και το βιβλίο και η συνταγή) και τη δανειστήκαμε για να τη μοιραστούμε μαζί σας! Για να μαγειρέψουμε, λοιπόν, τη λογοτεχνική αυτή σπεσιαλιτέ θα χρειαστούμε: Καλαμαράκια με κάρυ Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες 1 κονσέρβα γάλα καρύδας 3 βρασμένα, σφιχτά αυγά, κομμένα 3 κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη 2-3 φύλλα κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά σε σκόνη 2 ποτήρια νερό 2 κουταλιές της σούπας λάδι 4 μικρά κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα λίγο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Ύστερα προσθέτετε τα καλαμαράκια, τη σκόνη και τα φύλλα κάρυ, τα ανάμεικτα μπαχαρικά και την ντομάτα. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά και μετά βγάζετε τα καλαμαράκια στην άκρη για να μη μαγειρευτούν πολύ. Στην κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα καρύδας, τα αυγά και το νερό και τα βράζετε για 10 λεπτά. Ξαναβάζετε τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και τα βράζετε όλα μαζί για άλλα 2-3 λεπτά. Το καρυ-κευμένο καλαμαράκι είναι έτοιμο! Μπορείτε, αν θέλετε, να το σερβίρετε με ρύζι. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αγγινάρες tandoori, paneer με ταραμοσαλάτα, γιουβαρλάκια masala και άλλα. Γεύσεις αμέτρητες! Συνδυασμοί πρωτότυποι και μοναδικοί. Ένα εστιατόριο, μια περιπέτεια. Πρόσωπα πολλά. Ο καθένας διαφορετικός! Η Κασσάνδρα, η συμμαθήτρια από το παρελθόν με τις πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες. Η μαμά και ο Σοφοκλής, που χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν βρίσκονται στον Έβρο για δουλειά αντί για διακοπές στην παραλία. Η γειτόνισσα, η κυρία Μοσχούλα, με τον σκύλο της τον Ναβουχοδονόσορα, που κάνουν τη ζωή των νεοφερμένων αγώνα μετ’ εμποδίων. Ο πανέξυπνος κύριος Βλάσσης, ο προμηθευτής του εστιατορίου, η Άτζιτ, η καταπληκτική Ινδή μαγείρισσα, και ο Τρυφωνάκος με το χρυσό ζελεδιασμένο του τσουλούφι που ήταν σαν να το’ χε γλείψει αγελάδα. Όλοι έχουν έναν ρόλο σε αυτή τη μοναδική περιπέτεια που θα σας ανοίξει την όρεξη! Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Βέρα Πρατικάκη γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Γουόρικ και της Οξφόρδης και Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Ντέρμπι και του Ανατολικού Λονδίνου. Εργάζεται στο Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και παράλληλα διατηρεί το δικό της γραφείο, όπου προσφέρει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ενήλικες και παιδιά. Η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Το 2011 εξέδωσε το πρώτο της παιδικό παραμύθι, Caterpillar Pauline, προσφέροντας όλα τα έσοδα στη φιλανθρωπική οργάνωση της Αγγλίας BeatBullying και το επόμενο βιβλίο της ήταν ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΕΝΤΑΛΙΑΣ (2015), το οποίο βασιζόταν στην έρευνα που έκανε κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στην Οξφόρδη. Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΕΝΤΑΛΙΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΡΟΔΟΛΦΟ; και ΤΟ ΚΑΡΥ-ΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙ ΒιβλίοΕκδόσεις ΨυχογιόςΚαλαμαράκια με κάρυπαιδικό βιβλίοσυνταγήΤο Καρυ-κευμένο καλαμαράκι 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ Επόμενο άρθρο ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας