ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαρμελάδα φράουλα από Τaλκ 7 Μαρτίου, 2017 από Τaλκ 7 Μαρτίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 3 μόνο συστατικά απαιτεί η παρακάτω μαρμελάδα φράουλα για αυτό βιαστείτε να την φτιάξετε πριν χαθεί η φράουλα από την αγορά. Μαρμελάδα φράουλα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 5 κούπες ζάχαρη (1,250 γραμμ.) 1,5 κιλό φρέσκες φράουλες Μισή κούπα χυμό από φρέσκο λεμόνι Εκτέλεση Πλένετε τις φράουλες και τις κόβετε στη μέση (αν οι φράουλες είναι μεγάλες κόψτε τις στα τέσσερα). Βάζετε τη ζάχαρη πάνω τους και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 5 ώρες. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, οι φράουλες βγάζουν ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα. Στη συνέχεια, βράζετε τις φράουλες για 15 λεπτά. Τις βγάζετε από την φωτιά για αρκετή ώρα, μέχρι να κρυώσουν και έπειτα τις ξαναβράζετε για ακόμα 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Η μαρμελάδα φράουλα είναι έτοιμη αν κολλάει ελαφρά στο κουτάλι, αλλά ταυτόχρονα έχει διατηρήσει τα υγρά της. Τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμόνι και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε τη μαρμελάδα φράουλα από τη φωτιά και τη μοιράζετε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστή, σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Γεμίστε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος, σφραγίστε καλά με το καπάκι και γυρίστε το ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Σημειώσεις Extra tip: Μπορείτε να ρίξετε ένα μπαστούνι βανίλιας για περισσότερη γεύση και άρωμα. μαρμελάδαμαρμελάδα φράουλασυνταγήφράουλα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο 10 ΚΑΛΕΣ ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ Επόμενο άρθρο CRAYON ROCKS – ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΗΡΟΜΠΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΣΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας