Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παραδοσιακή κεφαλλονίτικη μυζηθρόπιτα

Παραδοσιακή κεφαλλονίτικη μυζηθρόπιτα

από Τaλκ

Παραδοσιακή κεφαλλονίτικη μυζηθρόπιτα! Μια συνταγή για τις Απόκριες που μας έρχεται από το όμορφο νησί του Ιονίου!

Παραδοσιακή κεφαλλονίτικη μυζηθρόπιτα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 2,5 κιλά μυζήθρα χλωρή, ανάλατη απο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα
  • 16 αυγά και 1 προαιρετικά για την επικάλυψη
  • 4 βανίλιες
  • 1 κουτάλια της σούπας κόφτη κανέλα
  • 1 κουτάλια της σούπας κόφτη μπέικιν πάουντερ
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • μισό κιλό ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνες μεγάλες του τσαγιού μέλι
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα. 

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ ρίχνουμε την μυζήθρα το γάλα και το μπέικιν πάουντερ (που το έχουμε πρώτα ανακατέψει με το γάλα) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
  2. Στο μίξερ ρίχνουμε τα 16 αυγά τη ζάχαρη και το μέλι και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια το μείγμα το ρίχνουμε στη λεκάνη με τα άλλα υλικά.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα, τις βανίλιες και τον άνηθο που τον έχουμε ψιλοκόψει στο μούλτι ή στο χέρι.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Λαδώνουμε ένα, ταψί Νο40 και ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα.
  6. Χτυπάμε ένα αυγό στο μούλτι με λίγο νερό και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.
  7. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μιάμιση ωρα περίπου ανάλογα τον φούρνο.
  8. Πριν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, με μια οδοντογλυφίδα κοιτάμε εάν κολλάει, εάν δεν κολλάει βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, και όταν κρυώσει, "πασπαλίζουμε" το γλυκό μας με λίγη κανέλα και το κόβουμε κομμάτια.

1078577_1582956112028429_9103696178626563624_o

Πηγή

Καλή επιτυχία και Καλή Σαρακοστή!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.