ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με σταφίδες και καρύδι από Έλενα Σμπώκου 20 Δεκεμβρίου, 2016 από Έλενα Σμπώκου 20 Δεκεμβρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Σταφίδες, γαρύφαλλο και καρύδια είναι υλικά πρωταγωνιστές των γιορτινών μαγειρεμάτων! Μοσχομυρίζει το σπίτι Χριστούγεννα! Αυτά τα κουλουράκια αρέσουν σε όλους! Οι μικροί μπορούν να τα βουτήξουν σε ζεστή σοκολάτα ή ζεστό γάλα ενώ οι μεγάλοι σε τσάι ή καφέ! Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με σταφίδες και καρύδι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι baking powder 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο 15 καρύδια, κοπανισμένα (όχι τριμμένα στο μούλτι) 1/2 κούπα σταφίδες ψιλοκομμένες με το μαχαίρι 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη 100 γρ βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι με το γαρύφαλλο και το baking powder. Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να ενωθούν καλά και σταδιακά προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι μπορείς να προσθέσεις αλλά χωρίς υπερβολές. Το ζητούμενο είναι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να μπορείς να την πλάσεις σε μπαστουνάκια. Πλάθεις τα κουλουράκια ότι σχήμα θέλεις και τα τοποθετείς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω. Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com χριστουγεννιάτικα κουλουράκιαχριστουγεννιάτικες συνταγές 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Επόμενο άρθρο ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας