ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σήμερα μαγειρεύουμε… κεφτέδες καλαμποκιού από Taλκ Team 18 Νοεμβρίου, 2016 από Taλκ Team 18 Νοεμβρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Μια πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά μας, αλλά και εμείς! Κεφτέδες καλαμποκιού! Κεφτέδες καλαμποκιού Εκτύπωση Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 30 λεπτά 30 λεπτά Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Αναμονή: 30 λεπτά 1 συσκευασία Καλαμπόκι ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 450+150γρ., ελαφρά βρασμένο 3 κουτ. σούπας Κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, σοταρισμένο με λίγο ελαιόλαδο 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 40 γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 40 γρ. Άνηθο ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη 3 αβγά 1½ - 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για το σερβίρισμα: 1 συσκευασία Ιταλική σαλάτα ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση Εκτέλεση Λιώνετε ελαφρά με το πιρούνι το μισό περίπου βρασμένο καλαμπόκι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, την τριμμένη γραβιέρα και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στο μπολ το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτετε όσο επιπλέον αλεύρι χρειαστεί. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Έπειτα, πλάθετε το μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια, τα περνάτε από το καλαμποκάλευρο και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με την πράσινη σαλάτα και τα ντοματίνια. Σημειώσεις Tip: Μην ξεχνάτε ότι οι μπουκιές λαχανικών είναι ο πιο έξυπνος και πρακτικός τρόπος για να καταναλώσουν τα παιδιά λαχανικά χωρίς γκρίνια. κεφτέδες καλαμποκιούλαχανικάσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ DOCUMENTA ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Επόμενο άρθρο ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, “TΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ DPAM” ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΔΩΡΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας