Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φτιάχνουμε σπιτικό ψωμί σίκαλης

Φτιάχνουμε σπιτικό ψωμί σίκαλης

από Taλκ Team

Για να φτιάξουμε το πιο νόστιμο και υγιεινό ψωμί σίκαλης, θα χρειαστούμε:

Σκεύη / Συσκευές: Μίξερ, Ταψί Φούρνου
Χρόνος Αναμονής: 1,5 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Σπιτικό ψωμί σίκαλης

Εκτύπωση
Μερίδες: 3 φρατζόλες Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος:
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το αλεύρι σίκαλης στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τη μαγιά και το νερό.
  • Αναμιγνύουμε τα υλικά με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε το μπολ σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι ζυμωτό και το αλάτι.  Ζυμώνουμε για 10 λεπτά γιατί η ζύμη λόγω του αλεύρου σικάλεως θέλει χρόνο για να γίνει εύπλαστη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Όταν φουσκώσουν οι ζύμες, μετά από 1/2 ώρα περίπου, χωρίς να τις χαράξουμε, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35-40 λεπτά

Πηγή: alevri.com

mag

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.