ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φτιάχνουμε σπιτικό ψωμί σίκαλης από Taλκ Team 13 Οκτωβρίου, 2016 από Taλκ Team 13 Οκτωβρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξουμε το πιο νόστιμο και υγιεινό ψωμί σίκαλης, θα χρειαστούμε: Σκεύη / Συσκευές: Μίξερ, Ταψί Φούρνου Χρόνος Αναμονής: 1,5 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Σπιτικό ψωμί σίκαλης Εκτύπωση Μερίδες: 3 φρατζόλες Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 35-40 λεπτά 35-40 λεπτά Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 500 γρ. αλεύρι σίκαλης Μύλοι αγίου Γεωργίου 500 γρ. αλεύρι ζυμωτό Μύλοι Αγίου Γεωργίου 20 γρ. νωπή μαγιά ή 7 γρ. ξηρή μαγιά 20 γρ. αλάτι 650 γρ. νερό Εκτέλεση Βάζουμε το αλεύρι σίκαλης στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τη μαγιά και το νερό. Αναμιγνύουμε τα υλικά με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε το μπολ σε ζεστό μέρος για 2 ώρες. Προσθέτουμε το αλεύρι ζυμωτό και το αλάτι. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά γιατί η ζύμη λόγω του αλεύρου σικάλεως θέλει χρόνο για να γίνει εύπλαστη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο. Όταν φουσκώσουν οι ζύμες, μετά από 1/2 ώρα περίπου, χωρίς να τις χαράξουμε, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35-40 λεπτά Πηγή: alevri.com αλεύρι ζυμωτόαλεύρι σίκαληςΜύλοι Αγίου Γεωργίουσυνταγήψωμί σίκαλης 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΤΗΣ TZ.K.ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ Επόμενο άρθρο ΛΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΡΟΥΘ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας