ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κις λοραίν με ζύμη τάρτας ντίνκελ από Taλκ Team 11 Οκτωβρίου, 2016 από Taλκ Team 11 Οκτωβρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Το Κις (Quiche) είναι μια γαλλική ανοιχτή τάρτα αλμυρή ή γλυκιά, με ποικιλία από γεμίσεις. Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και πολύ πολύ νόστιμη κις λοραίν με μπέικον, που μπορεί να αποτελέσει τόσο ένα ελαφρύ γεύμα αλλά και σνακ για τα παιδιά στο σχολείο. Σκεύη / Συσκευές: Ταρτιέρα 26 εκ., Μίξερ, Μπολ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο Κις λοραίν με ζύμη τάρτας ντίνκελ Εκτύπωση Μερίδες: 8 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας: 20-30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 35 λεπτά 35 λεπτά Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Υλικά για την ζύμη 175 γρ. αλεύρι Ντίνκελ ολικής αλέσεως Μύλοι Αγίου Γεωργίου 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 125 γρ βούτυρο αγελαδινό 5 γρ. αλάτι Υλικά για την γέμιση 6 φέτες bacon, κομμένο σε μικρά κομμάτια 3 αυγά 250 ml κρέμα γάλακτος 200 ml γάλα φρέσκο 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Αλάτι & Πιπέρι ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Ξεκινάμε με την ζύμη ντίνκελ. Χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι στο μίξερ με το φτερό για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι σίκαλης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μείγμα βούτυρο-γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη. Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα των 26 εκ. και απλώνουμε την ζύμη με τα δάχτυλα την οποία τρυπάμε με πιρούνι στον πάτο . Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και την αδειάζουμε στην ταρτιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35 λεπτά. Σημειώσεις TIP: Για να αναδείξει το bacon όλη του τη γεύση, μπορείτε να το σοτάρετε πριν το ανακατέψετε στην ζύμη. Πηγή: alevri.com αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσηςΚις λοραίνΚις Λοραίν με ζύμη τάρτας ντίνκελσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ| ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ 2016 Επόμενο άρθρο Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ|ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας