Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατένια τάρτα με φράουλες

Σοκολατένια τάρτα με φράουλες

από Taλκ Team

Μικροί και μεγάλοι λατρεύουμε και σοκολάτα και φράουλες! Τι λέτε, φτιάχνουμε ένα γλυκό που να τα συνδυάζει;

Θα χρειαστούμε:

Σκεύη / Συσκευές: Μίξερ με λεπίδες, ταρτιέρα 22 εκ. , μπαιν μαρί
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

Σοκολατένια τάρτα με φράουλες

Εκτύπωση
Μερίδες: 6-8 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος:
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Υλικά για την ζύμη

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μέλι

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. Φρέσκες φράουλες
  • 150 γρ. Φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

1. Ξεκινάμε με την ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μίξερ με λεπίδες και χτυπάμε.
2. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν άμμος.
3. Προσθέτουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Ανοίγουμε την ζύμη με ένα πλάστη στο μέγεθος της ταρτιέρας μας και την στρώνουμε καλά με τα χέρια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
5. Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάρος (ρύζι ή ρεβίθια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Βγάζουμε το βάρος και την λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
6. Παράλληλα φτιάχνουμε την γέμιση. Βάζουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα να λιώσει.
7.Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το μέλι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί.
8.Γεμίζουμε την βάση της τάρτας με την γέμιση της σοκολάτας και μεταφέρουμε με προσοχή στο ψυγείο. Αφήνουμε για 2 ώρες να παγώσει καλά.

Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες και σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.

Αρχική πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.