ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπιτικό brioche από Taλκ Team 6 Απριλίου, 2016 από Taλκ Team 6 Απριλίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό Brioche θα χρειαστούμε: Σπιτικό brioche Εκτύπωση Μερίδες: περίπου 10 Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 500 γρ.αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου 50 γρ. ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό 25 ml γάλα χλιαρό 20 γρ. μαγιά νωπή 0.5 κ.γ. αλάτι 5 αυγά 1 αυγό για το άλειμμα Εκτέλεση Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια πάστα. Σε ένα βαθύ μπολ ενσωματώνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα της μαγιάς και την πάστα του μίξερ ανακατεύοντας καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30-40’. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και αφού τη ζυμώσουμε, την κόβουμε σε μικρά ζυμαράκια. Με τις άκρες των δακτύλων μας πλάθουμε μικρά φραντζολάκια. Τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες τομές στην επιφάνειά τους. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνειά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200°C για 12’ και στους 160°C για 25’ . Πηγή συνταγής briocheμπριόςΜύλοι Αγίου Γεωργίουσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΤΡΙΚΕΡΑΤΩΨ ΦΟΒΑΤΑΙ;|ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ Επόμενο άρθρο 24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ|ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας