Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπιτικό ψωμί του τοστ

Σπιτικό ψωμί του τοστ

από Τaλκ

Για να φτιάξουμε μόνοι μας νόστιμο σπιτικό ψωμί του τοστ, χωρίς συντηρητικά, θα χρειαστούμε:

Σκεύη / Συσκευές: Μακρόστενη φόρμα για κέικ, μίξερ

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος

Σπιτικό ψωμί του τοστ

Εκτύπωση
Μερίδες: 2 καρβέλια Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος:
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 500 γρ. Φαρίν Απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 7 γρ. ξερή μαγιά
  • 80-100 ml γάλα φρέσκο
  • ~300 χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά
  2. Χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε σταδιακά το Φαρίν Απ. Μόλις έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που είναι ελαστικό και ξεκολλάει από τα τοιχώματα, κλείνουμε το μίξερ και μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο λαδωμένες φόρμες
  3. Σκεπάζουμε τις φόρμες και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο του σπιτιού, για περίπου 30-40 λεπτά
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά
  5. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε σε σχάρα τα ψωμιά και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως

Σημειώσεις

TIP: Μπορείτε να αρωματίσετε το σπιτικό ψωμί του τοστ με αποξηραμένα μυρωδικά όπως ρίγανη ή βασιλικό.

FARIN-AP-2015

 Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.