ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπιτικό ψωμί του τοστ από Τaλκ 4 Μαρτίου, 2016 από Τaλκ 4 Μαρτίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξουμε μόνοι μας νόστιμο σπιτικό ψωμί του τοστ, χωρίς συντηρητικά, θα χρειαστούμε: Σκεύη / Συσκευές: Μακρόστενη φόρμα για κέικ, μίξερ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος Σπιτικό ψωμί του τοστ Εκτύπωση Μερίδες: 2 καρβέλια Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 1 ώρα 1 ώρα Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 500 γρ. Φαρίν Απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 ½ κ.γ. αλάτι 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό 7 γρ. ξερή μαγιά 80-100 ml γάλα φρέσκο ~300 χλιαρό νερό Εκτέλεση Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά Χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε σταδιακά το Φαρίν Απ. Μόλις έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που είναι ελαστικό και ξεκολλάει από τα τοιχώματα, κλείνουμε το μίξερ και μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο λαδωμένες φόρμες Σκεπάζουμε τις φόρμες και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο του σπιτιού, για περίπου 30-40 λεπτά Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε σε σχάρα τα ψωμιά και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως Σημειώσεις TIP: Μπορείτε να αρωματίσετε το σπιτικό ψωμί του τοστ με αποξηραμένα μυρωδικά όπως ρίγανη ή βασιλικό. Πηγή σπιτικό ψωμί για τοστσυνταγή για ψωμί του τοστΦαρίν Απψωμί του τοστ 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΛΑΣΤΗ Επόμενο άρθρο ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ ΣΤΟ ΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας