ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο από Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΒΑΣ 18 Δεκεμβρίου, 2015 από Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΒΑΣ 18 Δεκεμβρίου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Δεν υπάρχει παιδάκι και γονιός που να μην αγαπάει μια νόστιμη τραγανή πίτα! Ειδικά όταν είναι πολύ εύκολη και εξαιρετικά θρεπτική, τότε γίνεται εύκολα μια απο τις αγαπημένες μας συνταγές! Τραχανόπιτα λοιπόν, εύκολα και ελληνικά! Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κούπα Τραχανάς γλυκός 3 κούπες βιολογικό αλεύρι 250 γρ τυρί φέτα ½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο 3 αυγά 1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού ¼ κουταλάκι σόδα ¼ κουταλάκι κανέλα Φυσικό αλάτι Μαύρο πιπέρι Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την τραχανόπιτά μας είναι: Τραχανάς γλυκός ΓΕΝΝΗΜΑ ΓΗΣ Αλεύρι ολικής άλεσης βιοδυναμικό & βιολογικό TRINITY FARM Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο TERRA LESVIKA Φυσικό αλάτι Μεσολογγίου NOSTIMO Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό διαλύουμε το αλάτι και προσθέτουμε τον τραχανά και το λάδι. Βράζουμε μέχρι να φύγουνε τα περισσότερα υγρά και να έχει υφή χυλού. Κατεβάζουμε τον τραχανά από την φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τον τραχανά, το πιπέρι, την κανέλα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια διαλύουμε την σόδα με τον χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και το ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου. Καλώς ήρθατε στη Φάρμα της Άβας! Εδώ μπορείτε να βρείτε αγνά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αποκτήσετε σε τιμές παραγωγού! Η Φάρμα της Άβας είναι ένα online marketplace που φιλοξενεί παραγωγούς Ελληνικών προϊόντων, όπου ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό μαγαζί. Οι παραγωγοί πωλούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον Έλληνα Καταναλωτή σε τιμή που οι ίδιοι καθορίζουν, χωρίς μεσάζοντες. Επιλέγεις, πληρώνεις, παραλαμβάνεις εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές! Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στον Έλληνα παραγωγό να εμπορεύεται ο ίδιος τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο από όποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται. Η φάρμα της Άβαςσυνταγή για τραχανόπιτατραχανόπιτα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΧΟΡΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Επόμενο άρθρο H ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΡΤΖ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΑΗΔΟΝΑΚΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας