ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθόσουπα βελουτέ από Taλκ Team 30 Οκτωβρίου, 2015 από Taλκ Team 30 Οκτωβρίου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Μια νόστιμη βελουτέ κολοκυθόσουπα! Κολοκυθόσουπα βελουτέ Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά ½ κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη) 1 μεγάλη πατάτα 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 πράσο 2 καρότα 1 φλιτζάνι γάλα Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο Εκτέλεση · Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. · Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με τα μπαχαρικά και στο τέλος προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα και την πατάτα. · Τέλος προσθέτουμε το γάλα, και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. · Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. · Πολτοποιούμε τα υλικά με ράβδο-μπλέντερ ή αν δεν έχουμε, λίγα- λίγα στον κάδο του μπλέντερ. Σημειώσεις Σερβίρεται ζεστή, με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και λίγα κρουτόν. Tip: Αν αγοράσετε ολόκληρη την κολοκύθα, μπορείτε επίσης να ψήσετε τους σπόρους της οι οποίοι είναι πλούσια πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων. Αν η κολοκύθα είναι μεγάλη, μπορείτε να φυλάξετε την υπόλοιπη στην κατάψυξη (κομμένη και καθαρισμένη) για την επόμενη φορά. Πηγή: ΕΥΖΗΝ κολοκυθόσουπακολοκυθόσουπα βελουτέλαχανικάσούπασυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ECO KIDS FESTIVAL! ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Επόμενο άρθρο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας