ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαρμελάδα σύκο από Taλκ Team 20 Αυγούστου, 2015 από Taλκ Team 20 Αυγούστου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Η μαρμελάδα σύκο, που φτιάχνουμε πάντα προς το τέλος του καλοκαιριού, όταν το αγαπημένο μας φρούτο είναι στην καλύτερη εποχή του, συντροφεύει ιδανικά το πρωινό μας. Μαρμελάδα σύκο Εκτύπωση Μερίδες: ένα βαζάκι μαρμελάδα σύκο 500 γρ. Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 500 γρ. καθαρισμένα, ώριμα σύκα 250 γρ. ζάχαρη 1 βανίλια 1 κ.σ. χυμός λεμονιού 1 ξυλάκι κανέλας Εκτέλεση Κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα, τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 5 ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κανέλα. Μόλις βράσουν τα σύκα, τα ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι για 15 λεπτά, ενώ, αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε την επιφάνεια της μαρμελάδας. Όταν η μαρμελάδα δέσει, σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι, προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Βάζουμε τη μαρμελάδα σύκο σε αποστειρωμένο βαζάκι και τη διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό σημείο. Μετά το άνοιγμα, διατηρείται στο ψυγείο. μαρμελάδαμαρμελάδα σύκοσύκασύκοσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο 8 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ Επόμενο άρθρο ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας