Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ριγανάτοι πατατοκεφτέδες

Ριγανάτοι πατατοκεφτέδες

από Taλκ Team

Μια εύκολη συνταγή για κάθε ώρα, είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο!

Ριγανάτοι πατατοκεφτέδες

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

1 κιλό πατάτες
1 κουτάλι σούπας  ρίγανη
2 αβγά
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά και έπειτα βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι και τηγανίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα, κουνώντας το σκεύος κυκλικά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν παντού. Βγάζουμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και πριν σερβίρουμε τους  ακουμπάμε επάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.