ΣΥΝΤΑΓΕΣ Εύκολο πασχαλινό τσουρέκι από Taλκ Team 6 Απριλίου, 2015 από Taλκ Team 6 Απριλίου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Το Lurpak μάς προτείνει μια εύκολη και γευστική συνταγή για τσουρέκι! Μέρες που είναι, ας τη φτιάξουμε! Εύκολο πασχαλινό τσουρέκι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 600 γρ. αλεύρι σκληρό 12 γρ. αλάτι (1/4 κουτ. του γλυκού) 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 20 γρ. μαγιά νωπή 6 αυγά μικρού μεγέθους (300 γρ.) 250 γρ. βούτυρο αγελάδος “Lurpak” σε θερμοκρασία δωματίου 5 γρ. μαχλέπι 5 γρ. μαστίχα τριμμένη ή 5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο 1 αυγό για αυγούλωμα αμύγδαλο φιλέ Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο και τα αυγά να είναι παγωμένα από το ψυγείο. Ζυμώνουμε με το εργαλείο του μίξερ που λέγεται γάντζος για 5 λεπτά τουλάχιστον. Προσθέτουμε το βούτυρο που έχει μαλακώσει λίγο-λίγο συνεχίζοντας το ζύμωμα. Χτυπάμε για αρκετή ώρα έως ότου το ζυμάρι ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αυτό χρειάζεται αρκετή ώρα ζύμωμα. Μαζεύουμε το ζυμάρι, το απλώνουμε σε ένα δίσκο, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Το μαλακώνουμε με τα χέρια μας, το χωρίζουμε στα 3 και φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον στους 24-25οC έως ότου το τσουρέκι φουσκώσει. Χτυπάμε ένα αυγό με ελάχιστον νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού, με πολλή προσοχή ώστε να μην το τραυματίσουμε και ξεφουσκώσει και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190οC για 40 λεπτά περίπου. Σημειώσεις Tips: – Εάν χρησιμοποιήσουμε ξερή μαγιά αντί για νωπή θα χρειαστούμε 10 γρ. Είναι όμως προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε νωπή για στα τσουρέκια και στις βασιλόπιτες δίνει τη χαρακτηριστική γεύση της μαγιάς. – Το τσουρέκι τυλιγμένο σε μεμβράνη, αφού κρυώσει, διατηρείται για περισσότερο καιρό φρέσκο. Μπορούμε επίσης να το διατηρήσουμε ψημένο και τυλιγμένο σε μεμβράνη στην κατάψυξη. πασχαλινή συνταγήσυνταγήσυνταγή για τσουρέκιτσουρέκι 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΑ MUPPETS ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ Επόμενο άρθρο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας