Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Cracked chocolate biscuits

Cracked chocolate biscuits

από Πέπη Νικολοπούλου

Για να είμαι ειλικρινής, πάντα θέλω να έχω στο σπίτι ένα homemade γλυκό. Και δεν αναφέρομαι σε τούρτες, πάστες ή γενικά super full fat γλυκά αλλά σε μερικά light cup cakes και μπισκοτάκια που θα συνοδεύσουν ένα καφέ το πρωί, μία βόλτα στο πάρκο ή μία δύσκολη γκρινιάρικη ημέρα των κοριτσιών- πάντα πιάνει το κόλπο “ποιος θέλει ένα μπισκότο” τη στιγμή που θα πρέπει να σφυρίξω σαν διαιτητής (προτιμώ το ρόλο της ζαχαροπλάστριας). Έτσι όταν πριν από μερικούς μήνες η γιαγιά έφερε τα ραγισμένα μπισκότα στο σπίτι, τα σάλια έφθασαν στο πάτωμα.

biscuits-647x431

Και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και όσοι φίλοι δοκίμασαν μου ζήτησαν τη συνταγή- τα προσέφερα και στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που έκανα στο Alice on Board και πραγματικά σκέφτηκα να το κλείσω και να ανοίξω μία μπισκοτerie!

Έτσι λοιπόν ως σωστή blogger που είμαι, οφείλω να μοιραστώ εδώ σε αυτές τις σελίδες τη μυστική συνταγή που ιδέα δεν έχω ποια είναι η πηγή της, καθώς η μάνα μου όταν την αντέγραφε στα μυστικά της τεφτέρια μόνο το source δε σκεφτόταν να καταγράψει….

chocolate-biscuits-2-647x485

Cracked chocolate biscuits

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

100 γρ ζάχαρη καστανή
100 γρ βούτυρο
200 γρ αλεύρι
250 γρ κουβερτούρα (προτείνω υγείας και όχι γάλακτος)
2 αυγά
1 κ.γ. baking Powder
2 Βανίλιες
1 καφέ espresso
λίγη ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα και χτυπάμε στο μίξερ μαζί όλα τα υλικά-τόσο απλά! Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες και στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια (σαν μικρά κεφτεδάκια) και τα ρίχνουμε στη ζάχαρη τη κρυσταλλική ώστε να γίνουν άσπρα (όπως δηλαδή και τα κεφτεδάκια πριν τα τηγανίσουμε τα αλευρώνουμε). Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί και στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς (αέρα). Μπορείτε να τα προσφέρετε σε πάρτι ή για κέρασμα στο σχολείο. Εγώ έβαλα μερικά και στο φετινό advent calendar. Ότι και επιλέξετε να κάνετε, καλή απόλαυση! Θα με θυμηθείτε.

xxx

Υ.Γ. Αν τα φτιάξετε γράψτε μου κανένα σχόλιο. Θα το χαρεί η “γιαγιά”…

Η Πέπη Νικολοπούλου είναι μαμά της Αλίκης και της Βάλιας, ιδιοκτήτρια του φοβερού eshop Alice On Board και συν-διοργανώτρια των Ψηφιακών Γειτονιών. Τις σκέψεις τις και τις ιδέες της καταγράφει στο Alice On Board Blog, όπου και πρωτοδημοσίευσε αυτή τη συνταγή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.