ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νόστιμο σταφιδόψωμο από Taλκ Team 13 Ιανουαρίου, 2015 από Taλκ Team 13 Ιανουαρίου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Φτιάξτε ένα εύκολο σταφιδόψωμο για να δώσετε ως σνακ στα παιδιά ή/και να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Νόστιμο σταφιδόψωμο Εκτύπωση Μερίδες: 4-6 άτομα Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 340 γραμμάρια νερό 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά του γλυκού κοφτό αλάτι 1 κούπα σταφίδες 4 κουταλιές του γλυκού χτυπημένης μαστίχας μαζί με κρυσταλλική ζάχαρη 1/2 κουταλιά γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο 2 κουταλιές της σούπας γάλα σκόνη μισό φακελάκι ξηρή μαγιά Εκτέλεση Σε ένα μπολ διαλύουμε την ξερή μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Σε μια λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις σταφίδες, τα γαρύφαλλα, το γάλα σκόνη, τη μαστίχα. Ρίχνουμε σιγά- σιγά τα υγρά μέσα στα στερεά, προσθέτουμε και την αραιωμένη μαγιά, ζυμώνοντας παράλληλα το μείγμα, μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Με τα 40 γραμμάρια αλεύρι, αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ και απλώνουμε μέσα στην κάθε φόρμα το κάθε κομμάτι ζύμης. Το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας την κάθε φόρμα και αφήνουμε τις ζύμες για 1 ½ ώρα, ώστε να φουσκώσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε στο φούρνο τις φόρμες με το ψωμί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι τα χριστόψωμα να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα. σταφιδόψωμοσυνταγήσυνταγή για σταφιδόψωμο 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΡΩΝΕΙ! Επόμενο άρθρο ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας