ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελομακάρονα, τα γιορτινά από Taλκ Team 10 Δεκεμβρίου, 2014 από Taλκ Team 10 Δεκεμβρίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Το LURPAK μοιράζεται μαζί μας μια συνταγή για ένα από τα πιο κλασικά γλυκά των Χριστουγέννων, τα πολυαγαπημένα όλων μας μελομακάρονα. Μελομακάρονα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: 430 γρ. Lurpak Lighter Soft με ελαιόλαδο (λιωμένο ) 1.200 γρ. αλεύρι 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 30 γρ. άχνη ½ κουτ. του γλυκού σόδα ¼ κουτ. του γλυκού κανέλα 1/6 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο ξύσμα από 1 πορτοκάλι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ: 500 γρ. νερό 700 γρ. ζάχαρη 1 πορτοκάλι κομμένο στα 2 2 ξυλάκια κανέλας 100 γρ. μέλι καρύδια χοντροκομμένα μέλι για το μέλωμα Εκτέλεση ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: Λιώνουμε το Lurpak Lighter Soft με ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω έτσι ώστε να μην «κορδώσει» η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει). Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους σε τρίφτη. Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν. Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές. Lurpakγλυκόμελομακάρονασυνταγήσυνταγή για μελομακάροναΧριστούγεννα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΩΡΟ UNICEF Επόμενο άρθρο ΤΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας