ΣΥΝΤΑΓΕΣ Εύκολα κρουασάν με σοκολάτα ή μαρμελάδα από Έλενα Σμπώκου 18 Νοεμβρίου, 2014 από Έλενα Σμπώκου 18 Νοεμβρίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Ποιο παιδί (και ποιος μεγάλος) δε λατρεύει τα κρουασάν; Η Έλενα Σμπώκου μάς δίνει μια εύκολη συνταγή για σπιτικά, λαχταριστά μισοφέγγαρα με γέμιση της αρεσκείας μας! Εύκολα κρουασάν με σοκολάτα ή μαρμελάδα Εκτύπωση Μερίδες: 8 κρουασανάκια Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά ένα φύλλο σφολιάτα με βούτυρο 100 γρ. σοκολάτα 50 γρ. γάλα 100 γρ. μαρμελάδα ή σοκολάτα της αρεσκείας μας λίγη άχνη ζάχαρη Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας. Ξετυλίγουμε την σφολιάτα προσεκτικά και κόβουμε 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια , τα οποία τα κόβουμε ξανά σε τρίγωνα. Υπολογίζουμε 2 τρίγωνα για κάθε παραλληλόγραμμο. Στρώνουμε κάθε τρίγωνο κομμάτι μπροστά μας με την πλατιά πλευρά μπροστά μας. Βάζουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα και τυλίγουμε προς τα μέσα. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα , φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο και τοποθετούμε το κρουασάν στο ταψί. Σε περίπτωση που θέλουμε να τα γεμίσουμε με σοκολάτα, την ψιλοκόβουμε σε κομμάτια του ενός εκατοστού και βάζουμε 2 κομμάτια σε κάθε τρίγωνο σφολιάτας! Τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο και στρώνουμε στο ταψί τα κρουασανάκια με μικρή απόσταση και τα αλείφουμε με γάλα. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και άλλες γεμίσεις στα κρουασάν όπως πραλίνα φουντουκιού, καραμέλα γάλακτος αλλά και ψιλοτριμμένα καρύδια με μέλι. Όταν τα κρουασάν είναι έτοιμα μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com γλυκόκρουασάνσυνταγέςσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΕΝΑ ΚΥΜΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ Επόμενο άρθρο DIALOGUE IN THE DARK: ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας