ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπιτική κέτσαπ με καλοκαιρινές ντομάτες από Έλενα Σμπώκου 23 Ιουλίου, 2014 από Έλενα Σμπώκου 23 Ιουλίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Η συνταγή για αυτή την σπιτική κέτσαπ είναι απλή, αλλά θέλει ένα σπέσιαλ υλικό, ώριμες καλοκαιρινές ντομάτες… Έχει λίγο κόπο αλλά είναι πεντανόστιμη και μπορείτε να την αρωματίσετε με ό,τι σας αρέσει περισσότερο. Σπιτική κέτσαπ με καλοκαιρινές ντομάτες Εκτύπωση Μερίδες: 3 βάζα των 250 m Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2 κιλά ντομάτες ώριμες καλοκαιρινές 4 κουταλιές πελτέ ντομάτας 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, πολύ ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες 50 γρ ξύδι από κόκκινο κρασί 50 γρ ζάχαρη καστανή 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο 1/2 κουταλάκι τριμμένο ξερό κόλιανδρο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1 πρέζα μπούκοβο ( αν θέλεις να είναι λίγο πικάντικη) ή 1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή ή 1 κουταλάκι ξερό δεντρολίβανο ή 1 σφηνάκι Worcestershire sauce {ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ} 3 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml Εκτέλεση Σε κάθε ντομάτα κάνετε μια χαρακιά με το μαχαίρι, τη βουτάτε σε νερό που βράζει και μετά από 1/2 λεπτό τη μεταφέρετε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Έτσι οι ντομάτες θα ξεφλουδιστούν πάρα πολύ εύκολα χωρίς κόπο. Αφού τις ξεφλουδίσετε, τις καθαρίζετε από τα πολλά σποράκια και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και, με την σειρά που αναφέρονται, όλα τα υλικά. Μόλις ρίξετε και το ξύδι, αφήνετε για 5 λεπτά ακόμα τη φωτιά στο δυνατό και μόλις δείτε ότι αρχίζει να γίνεται πηκτή το χαμηλώνετε. Προσθέτετε 1/2 κούπα νερό και σιγοβράζετε για μία ώρα σχεδόν μέχρι να δείτε ότι η υφή της σάλτσας μοιάζει με κέτσαπ. Μόλις φτάσει στην επιθυμητή υφή, τη ρίχνετε στο μπλέντερ και την χτυπάτε για να γίνει λεία. Για πιο λείο αποτέλεσμα, εγώ την πέρασα από το ψιλό σουρωτήρι.Τέλος, ρίχνετε την κέτσαπ στα αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνετε καλά με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζετε μέχρι να κρυώσουν. Όταν ανοίξετε κάποιο βάζο το βάζετε στο ψυγείο. Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com κέτσαπντομάτεςσπιτική κέτσαπσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΧΙΛΙΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ… Επόμενο άρθρο ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας