ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπισκότα με κανέλα από Έλενα Σμπώκου 27 Οκτωβρίου, 2014 από Έλενα Σμπώκου 27 Οκτωβρίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξουμε “κολασμένα” μπισκότα με άρωμα κανέλας θα χρειαστούμε: Μπισκότα με κανέλα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2 κούπες αλεύρι 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1/4 κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλάκι κανέλα 8 κουταλιές βούτυρο 1 κούπα ζάχαρη 1 μεγάλο αυγό 1 βανίλια κανέλα και ζάχαρη για την διακόσμηση Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ χειρός το βούτυρο και την ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας το αλεύρι σταδιακά. Ζυμώνετε με το χέρι την ζύμη, που δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια, και κάνετε με αυτήν ένα μεγάλο μπαστούνι. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά, ώστε να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο σε αέρα στους 170° και στρώνετε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ξετυλίγετε και κόβετε μπισκότα σε πάχος 1 εκατοστού. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε κανέλα και ζάχαρη και βουτάτε τα άψητα μπισκότα και μετά τα τοποθετείτε στο ταψί, με απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνετε τα μπισκότα για 15-17 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com γλυκόκανέλαμπισκόταμπισκότα κανέλαςσυνταγές 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΒΡΑΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣ” Επόμενο άρθρο ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας