ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τηγανίτες για όλα τα γούστα από Έλενα Σμπώκου 24 Σεπτεμβρίου, 2014 από Έλενα Σμπώκου 24 Σεπτεμβρίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξεις τις τηγανίτες by Elena’s cooking θα χρειαστείς: Τηγανίτες Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει 1 κούπα γάλα 2 αυγά 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 1 βανίλια Εκτέλεση Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά να γίνουν ένας ελαφρύς χυλός. Ρίχνεις λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό και με την κουτάλα της σούπας ρίχνεις από το μείγμα ποσότητα περίπου όση το φλιτζάνι του ελληνικού καφέ. Ψήνεις σε χαμηλή φωτιά τις τηγανίτες από την μία πλευρά και μόλις εμφανιστούν μικρές τρυπίτσες στην επιφάνεια τις γυρνάς και ψήνεις για ακόμα ένα λεπτό περίπου. Σερβίρεις τις τηγανίτες με μέλι κ κανέλα ή ακόμα και με σκέτη ζάχαρη ! Σημειώσεις Ιδέες για όλα τα γούστα: - Αντικατάστησε το μισό γάλα με χυμό πορτοκάλι ή πρόσθεσε ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι για μια διαφορετική γεύση. - Πρόσθεσε ένα κουταλάκι κακάο και μερικές σταγόνες σοκολάτες για σοκολατένιες τηγανίτες - Ρίξε στο μείγμα μερικά μύρτιλλα για να τις κάνεις πιο φρουτένιες. - Τρίψε ένα κόκκινο μήλο μέσα στο μείγμα και μόλις ψηθούν πασπάλισε με άχνη, κανέλα κ γαρύφαλλο! - Ρίξε τριμμένη φέτα και ρίγανη κ κάντες αλμυρές! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com συνταγήτηγανίτες 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Επόμενο άρθρο Ο JEAN-JACQUES SEMPE ΜIΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας