ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ Χριστουγέννων με πετιμέζι και κανέλα από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 24 Δεκεμβρίου, 2013 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 24 Δεκεμβρίου, 2013 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Κέικ Χριστουγέννων με πετιμέζι και κανέλα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Υλικά - Σε δύο διαφορετικά μπολ Πρώτο μείγμα 3 ½ κούπες αλεύρι 1 κ.γ. σόδα φαγητού 1 κ.γ. κρεμόριο 1 κ.γ. κανέλα Δεύτερο μείγμα 1 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα πετιμέζι 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 1 κούπα ζάχαρη Προαιρετικά ½ κούπα καρύδια και ½ κούπα σταφίδες Ζάχαρη άχνη για το κοσκίνισμα στο τέλος Εκτέλεση Ανακατεύουμε τα υλικά του 1ου μείγματος. Ανακατεύουμε τα υλικά του δεύτερου μείγματος. Ρίχνουμε σιγά σιγά το πρώτο μείγμα μέσα στο δεύτερο. Μπορούμε να ανακατέψουμε καλά με το σύρμα, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μίξερ. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε πάλι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40-45 λεπτά. (Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν βγει στεγνό για να καταλάβουμε αν έχει ψηθεί καλά.). Το βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε αφού περιμένουμε για 3-4 λεπτά να σταθεί. Κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη. συνταγήΧριστούγεννα 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο «Δεματάκια» από φιλέτα γαλοπούλας τυλιχτά με μπέικον και φρέσκα μυρωδικά Επόμενο άρθρο Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας