Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ «Δεματάκια» από φιλέτα γαλοπούλας τυλιχτά με μπέικον και φρέσκα μυρωδικά
«Δεματάκια» από φιλέτα γαλοπούλας τυλιχτά με μπέικον και φρέσκα μυρωδικά

«Δεματάκια» από φιλέτα γαλοπούλας τυλιχτά με μπέικον και φρέσκα μυρωδικά

από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη
«Δεματάκια» από φιλέτα γαλοπούλας τυλιχτά με μπέικον και φρέσκα μυρωδικά

«Δεματάκια» από φιλέτα γαλοπούλας τυλιχτά με μπέικον και φρέσκα μυρωδικά

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 4 στήθη γαλοπούλας φιλεταρισμένα (ζητάμε από τον χασάπη να είναι ελαφρώς χτυπημένα)
  • 8 φέτες μπέικον

Για τη μαρινάδα:

  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Τοποθετούμε σε μπολ τα φιλέτα γαλοπούλας και περιχύνουμε με τη μαρινάδα έτσι ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τρεις ώρες ή και από την προηγούμενη αν είναι δυνατόν. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα. Σταυρώνουμε δύο φέτες μπέικον ώστε να δημιουργήσουμε ένα Χ επάνω στην επιφάνεια του φιλέτου και διπλώνουμε τις άκρες που προεξέχουν προς την κάτω πλευρά του φιλέτου. Τοποθετούμε τα «δεματάκια» στη λαδόκολλα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.