ΣΥΝΤΑΓΕΣ Βελουτέ γλυκοπατάτας από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 7 Απριλίου, 2014 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 7 Απριλίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Οι σούπες είναι το ιδανικότερο φαγητό για όλη την οικογένεια! Ατέλειωτοι συνδυασμοί ανάλογα με την όρεξή μας και τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας. Με όποια λαχανικά μάς έχουν μείνει, μπορούμε, προσθέτοντας λίγα μυρωδικά και μπαχαρικά να κάνουμε νοστιμότατη σουπίτσα. Βελουτέ γλυκοπατάτας Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 4 γλυκοπατάτες κομμένες σε κομμάτια 2 πατάτες μέτριες κομμένες σε κομμάτια 3 καρότα κομμένα σε κομμάτια 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (προαιρετικά κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι) Εκτέλεση Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά μας και βραστό νερό ώστε να τα σκεπάσει και να τα ξεπεράσει κατά ένα δάχτυλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και πάπρικα. Τα αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά για να γίνει βελουτέ η σούπα μας με τον χειροκίνητο πολτοποιητή ή εναλλακτικά στο μπλέντερ. Συμπληρώνουμε προαιρετικά 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος ή 1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο. γλυκοπατάταλαχανικάσούπασούπες για παιδιάσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Σούπα γιουβαρλάκια με γλυκό τραχανά Επόμενο άρθρο Η GOOGLE TIMAEI TON ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας