Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα γιουβαρλάκια με γλυκό τραχανά
Σούπα γιουβαρλάκια με γλυκό τραχανά

Σούπα γιουβαρλάκια με γλυκό τραχανά

από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη

Οι σούπες είναι το ιδανικότερο φαγητό για όλη την οικογένεια! Ατέλειωτοι συνδυασμοί ανάλογα με την όρεξή μας και τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας. Με όποια λαχανικά μάς έχουν μείνει, μπορούμε, προσθέτοντας λίγα μυρωδικά και μπαχαρικά να κάνουμε νοστιμότατη σουπίτσα.

Σούπα γιουβαρλάκια με γλυκό τραχανά

Σούπα γιουβαρλάκια με γλυκό τραχανά

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια: 

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2/3 κούπας τραχανά γλυκό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό + 1 κρεμμύδι μαζί στο μπλέντερ
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι, πιπέρι 

Για τη σούπα:

  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά κυβάκια (σαν ζάρια)
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια (σαν ζάρια)
  • 1 κούπα τραχανά

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μεσαία κατσαρόλα νερό να βράσει λίγο πιο πάνω από τη μέση. Ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια με όλα τα υλικά μαζί και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει το νερό μαζί με τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 25 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο νερό που εξακολουθεί να βράζει ρίχνουμε τα καρότα και μετά από 7 λεπτά ρίχνουμε και τα κολοκύθια. Έπειτα από 4 λεπτά βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα λαχανικά. Στο νερό που εξακολουθεί να βράζει ρίχνουμε τον τραχανά και προσθέτουμε αλάτι. Αφού βράσει (5-6 λεπτά) τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον πολτοποιούμε να γίνει βελουτέ και προσθέτουμε νερό –αν χρειάζεται– για να γίνει πιο αραιή η σούπα, ανάλογα με την προτίμησή μας. Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα καρότα με τα κολοκύθια. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 3 λεπτά. Η σούπα μας είναι έτοιμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.