ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ελαφρύ κέικ με μήλα από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Μαΐου, 2014 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Μαΐου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Πλημμυρίστε το σπίτι σας με το άρωμα ενός φρεσκοψημένου κέικ και κερδίστε την πιο μεγάλη αγκαλιά από τους μικρούς σας γευσιγνώστες. Ετοιμάστε νόστιμα κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή απογευματινό σνακ. Το Τaλκ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ψησίματος Κέικ, στις 18 Μαΐου, με τις πιο νόστιμες συνταγές. Το μυστικό της επιτυχίας; Αγνά υλικά και αγάπη. Ελαφρύ κέικ με μήλα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 5-6 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά) ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο ½ κ.γ. κάρδαμο 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή 1 φλ. καφέ νερό Για το κέικ 1 κούπα ελαιόλαδο 1/3 κούπας ζάχαρη καστανή Ξύσμα από ένα λεμόνι Χυμό από δύο πορτοκάλια ½ κ.γ. βανίλια 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μήλα, ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο, τη ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε γυάλινο μπολ για να κρυώσουν. Στο μεταξύ προετοιμάζουμε το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τον χυμό, τη βανίλια, το μπέικιν. Επειδή η ζύμη μας θα γίνει πηχτή και όχι ρευστή, μπορούμε να αλλάξουμε τον αναδευτήρα με αυτόν του ζυμώματος, προτού ρίξουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ διαστάσεων περίπου 20Χ30, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας για να απλωθεί παντού. Ρίχνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια το μείγμα με τα μήλα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. γλυκόκέικΠαγκόσμια Ημέρα Ψησίματος Κέικσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Κέικ καρότου Επόμενο άρθρο ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας