Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ καρότου
Κέικ καρότου

Κέικ καρότου

Πλημμυρίστε το σπίτι σας με το άρωμα ενός φρεσκοψημένου κέικ και κερδίστε την πιο μεγάλη αγκαλιά από τους μικρούς σας γευσιγνώστες. Ετοιμάστε νόστιμα κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή απογευματινό σνακ. Το Τaλκ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ψησίματος Κέικ, στις 18 Μαΐου, με τις πιο νόστιμες συνταγές. Το μυστικό της επιτυχίας; Αγνά υλικά και αγάπη.

Κέικ καρότου

Κέικ καρότου

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

240 ml ελαιόλαδο
250 γρ. ζάχαρη καστανή
4 αυγά
350 γρ. καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
½ κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.γ. κανέλα
4 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη

60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
230 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τα καρότα, και έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, την κανέλα, τις βανίλιες, τη σόδα, το μπέικιν και, τέλος, το αλεύρι λίγο-λίγο. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα χωρίς σβόλους. Έπειτα ρίχνουμε λίγη-λίγη την άχνη ζάχαρη και αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα και πάλι ανακατεύουμε. Απλώνουμε την επικάλυψη στο κέικ αφού κρυώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.