ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ καρότου από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Μαΐου, 2014 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Μαΐου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Πλημμυρίστε το σπίτι σας με το άρωμα ενός φρεσκοψημένου κέικ και κερδίστε την πιο μεγάλη αγκαλιά από τους μικρούς σας γευσιγνώστες. Ετοιμάστε νόστιμα κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή απογευματινό σνακ. Το Τaλκ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ψησίματος Κέικ, στις 18 Μαΐου, με τις πιο νόστιμες συνταγές. Το μυστικό της επιτυχίας; Αγνά υλικά και αγάπη. Κέικ καρότου Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 240 ml ελαιόλαδο 250 γρ. ζάχαρη καστανή 4 αυγά 350 γρ. καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο ½ κ.γ. αλάτι 1 ½ κ.γ. κανέλα 4 βανίλιες 1 κ.γ. σόδα φαγητού 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για την επικάλυψη 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια 230 γρ. ζάχαρη άχνη ½ κ.γ. βανίλια 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τα καρότα, και έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, την κανέλα, τις βανίλιες, τη σόδα, το μπέικιν και, τέλος, το αλεύρι λίγο-λίγο. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα χωρίς σβόλους. Έπειτα ρίχνουμε λίγη-λίγη την άχνη ζάχαρη και αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα και πάλι ανακατεύουμε. Απλώνουμε την επικάλυψη στο κέικ αφού κρυώσει. γλυκόκέικΠαγκόσμια Ημέρα Ψησίματος Κέικσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Κέικ βανίλια-κακάο Επόμενο άρθρο Ελαφρύ κέικ με μήλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας