ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ βανίλια-κακάο από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Μαΐου, 2014 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Μαΐου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Πλημμυρίστε το σπίτι σας με το άρωμα ενός φρεσκοψημένου κέικ και κερδίστε την πιο μεγάλη αγκαλιά από τους μικρούς σας γευσιγνώστες. Ετοιμάστε νόστιμα κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή απογευματινό σνακ. Το Τaλκ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ψησίματος Κέικ, στις 18 Μαΐου, με τις πιο νόστιμες συνταγές. Το μυστικό της επιτυχίας; Αγνά υλικά και αγάπη. Κέικ βανίλια-κακάο Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 250 γρ. βούτυρο λιωμένο και ένα μικρό κομμάτι για να βουτυρώσουμε τη φόρμα 400 γρ. ζάχαρη 4 αυγά ολόκληρα και τρία ασπράδια Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο 4 βανίλιες ½ κ.γ. αλάτι 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 500 γρ. αλεύρι 300 γρ. κρέμα γάλακτος 70 γρ. κακάο διαλυμένο σε 150 γρ. καυτό νερό Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε όλα τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, λίγο-λίγο το αλεύρι και, τέλος, την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τα 2/3 του μείγματος μέσα σε βουτυρωμένη φόρμα και ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/3 με το διαλυμένο κακάο. Προσθέτουμε και αυτό στη φόρμα και το βοηθάμε να πάει μέχρι κάτω κάνοντας κύκλους με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. γλυκόκέικΠαγκόσμια Ημέρα Ψησίματος Κέικσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Φτιάχνουμε αφράτα κέικ Επόμενο άρθρο Κέικ καρότου ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας