Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Baby παστίτσιο
Baby παστίτσιο

Baby παστίτσιο

από Taλκ Team

Το Τaλκ φιλοξενεί την babykouzina! Ένας μπαμπάς, ο Antoine Τσάτσαρης, μετά τη γέννηση της κόρης του μπήκε στην κουζίνα και άρχισε να μαγειρεύει με απλές συνταγές, ολόφρεσκα υλικά, πιάτα με χρώματα, νοστιμιά και ελκυστική εμφάνιση, θέλοντας η μικρή του Κιάρα να γεύεται παραδοσιακές γεύσεις με προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά.

Baby παστίτσιο

Baby παστίτσιο (Από 12 μηνών)

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Από τον κρεοπώλη μου
200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
Από τη λαϊκή της γειτονιάς μου
2 καρότα
1 ντομάτα
2 κ.γ. πελτέ
Σκόρδο
Μαϊντανό
Μοσχοκάρυδο
Λίγη ακατέργαστη ζάχαρη
Κοφτό μακαρόνι
Μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Καθαρίζω και αλέθω τα καρότα με το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο, σοτάρω τον κιμά και προσθέτω το καρότο με το σκόρδο, ανακατεύοντας το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Προσθέτω την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζω το κοφτό μακαρόνι για 12 λεπτά και το σουρώνω. Για να κερδίσω χρόνο, παίρνω έτοιμη μπεσαμέλ σε σκόνη, την οποία ανακατεύω με πλήρες φρέσκο γάλα.
Όταν όλα τα υλικά είναι έτοιμα, γεμίζω μικρά φορμάκια από σιλικόνη με μια στρώση μακαρόνια, μια στρώση κιμά και μια στρώση μπεσαμέλ. Ψήνω για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.