ΣΥΝΤΑΓΕΣ Grilled cheese με μπρόκολο από Κώστας Τσίγκας 3 Ιανουαρίου, 2018 από Κώστας Τσίγκας 3 Ιανουαρίου, 2018 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Κάθε χρονιά, αμέσως μετά τις γιορτές, το πρώτο πράγμα που έρχεται στον νου μας αφορά την «αποτοξίνωση» των παιδιών μας από τα γιορταστικά μενού και πώς θα τερματιστεί η ελαστικότητα που δείξαμε όλες αυτές τις ημέρες στη διατροφή τους. Βεβαίως υπάρχουν δικαιολογίες για ό,τι κάναμε και είναι πολλές και καλές. Η πραγματικότητα είναι δύσκολη, γιατί πώς μπορείς να σταματήσεις τη γιαγιά να «κερνάει» κουραμπιέδες τα παιδιά, τον παππού σοκολάτες και όλους τους φίλους και συγγενείς να αναφωνούν, «έλα τώρα, γιορτές είναι». Πώς θα γίνει η αποτοξίνωση μετά τις γιορτές; Η αλήθεια είναι όμως ότι τα φαγητά των εορτών είναι γεμάτα συστατικά που στην πραγματικότητα θέλουμε να αποφύγουμε. Ζάχαρη, πολλά αλεύρια, πάρα πολλά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες –άραγε σκεφτήκατε ποτέ όλα αυτά τα πολύχρωμα κέικ που καταναλώνουμε πώς αποκτούν τα χρώματά τους;– είναι μερικά από τα συστατικά με τα οποία υπερφορτώνονται τα παιδιά αυτές τις ημέρες. Συστατικά που, και εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε πως θεωρούνται βασικοί υπεύθυνοι της υπερκινητικότητας στα παιδιά, της έλλειψης προσοχής και της συχνής αλλαγής της συναισθηματικής τους κατάστασης. Ας προσέξουμε λοιπόν τουλάχιστον από εδώ και πέρα την καθημερινή τους δίαιτα αντικαθιστώντας, όσο μπορούμε, αυτά τα συστατικά. Grilled cheese με μπρόκολο Εκτύπωση Μερίδες: 2 μερίδες Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά ● 2 φέτες ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης ● 2 φέτες τυρί του τοστ ● 1 κούπα με «ανθούς» από μπρόκολο ● 2 κουταλιές μουστάρδα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε το μπρόκολο σε νερό που κοχλάζει για τρία λεπτά και το σουρώνουμε καλά. Αλείφουμε τη μουστάρδα στο ψωμί και στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω το μπρόκολο. Σκεπάζουμε με το τυρί και τοποθετούμε το ψωμί σε ένα μικρό ταψί. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και σερβίρουμε. 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Πίτσα με μπρόκολο, τοματίνια και μοτσαρέλα Επόμενο άρθρο Ρυζόγαλο με αμύγδαλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας