ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τηγανίτες με καλαμπόκι και αρακά από Τaλκ 7 Απριλίου, 2020 από Τaλκ 7 Απριλίου, 2020 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Αυτόν τον καιρό μένουμε σπίτι. Λιγότερα πρωινά ξυπνήματα, λιγότερες εξωσχολικές υποχρεώσεις, μετακινήσεις, καθόλου βόλτες στο πάρκο, καθόλου επισκέψεις σε φίλους, στη γιαγιά και τον παππού και περισσότερο άγχος, το οποίο αντιμετωπίζουμε με αγκαλιές, παιχνίδι και… χρόνο στην κουζίνα. Μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, επιστρατεύουμε τη φαντασία μας, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μαγειρέματος και καινούργιες συνταγές, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τις υγιεινές μας συνήθειες, ειδικά τώρα που χρειαζόμαστε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας. Έχουμε πάντα στην κατάψυξή μας λαχανικά Μπαρμπα Στάθης που συλλέγονται την ιδανική στιγμή της ωρίμασής τους και καταψύχονται άμεσα, σφραγίζοντας όλη τη φρεσκάδα, τις βιταμίνες και τη γεύση τους, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν. Μεταμορφώνουμε τα παιδιά μας σε μικρούς σεφ και τα παρακινούμε-πάντα με την επιτήρησή μας-να ετοιμάσουν εκείνα ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα για όλους. Με απλές συνταγές κάνουμε το μαγείρεμα ένα υπέροχο εκπαιδευτικό παιχνίδι. Με τις τηγανίτες με καλαμπόκι και αρακά, όλοι θα ξετρελαθούν! Τηγανίτες με καλαμπόκι και αρακά Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. baking powder 1 μέτριο αυγό ½ κούπα γάλα 100 γρ . καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης 100 γρ . αρακάς Μπάρμπα Στάθης 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε καλαμπόκι και τον αρακά για 6 -7 λεπτά και το στραγγίζετε. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και το φρέσκο κρεμμυδάκι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε κουταλιές από τη ζύμη μας (μπορούμε να μαγειρέψουμε περίπου 4 τηγανίτες ταυτόχρονα, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού). Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις σερβίρουμε ζεστές. 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Κροκέτες με μπρόκολο και τυρί Επόμενο άρθρο Φακές, αλλά αλλιώς ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας