Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπισκοτογλυκό με φράουλες
μπισκοτογλυκό

Μπισκοτογλυκό με φράουλες

από Μαρία Γριζά

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του φέρνει τα πιο νόστιμα φρούτα, στα οποία κανένας μας δεν μπορεί να αντισταθεί. Ένα από αυτά είναι οι φράουλες.

Ένα γευστικό και κυρίως δροσιστικό επιδόρπιο.

μπισκοτογλυκό

Μπισκοτογλυκό με φράουλες

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 φακελάκια ζελέ με γεύση φράουλα
2 ½ κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
600 ml γάλα
20 φρέσκιες φράουλες
1 λίτρο νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
½ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πλένοντας και κόβοντας τις φράουλες σε μικρά κυβάκια. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και χυμό από μισό λεμόνι. Τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε τα υλικά να πάνε παντού και τις αφήνουμε μέσα στο μπολ για περίπου 2 ώρες, ώστε να βγάλουν όλα τους τα υγρά.
Συνεχίζουμε τοποθετώντας στον πάτο ενός πυρέξ μια στρώση μπισκότων, αφού πρώτα έχουμε περάσει τη μια μόνο πλευρά τους μέσα σε λίγο γάλα. Από πάνω τους τοποθετούμε ακόμη μια στρώση μπισκότων, χωρίς να τη βουτήξουμε στο γάλα. Αφήνουμε το πυρέξ για λίγο στην άκρη και προχωράμε με την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε και ζεσταίνουμε το γάλα έκτος από 100 ml, τα οποία τα ρίχνουμε σε μπολ, όπου προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις το γάλα ζεσταθεί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ. Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει.

Μόλις γίνει σαν κρέμα, τη ρίχνουμε ζεστή πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να μην κάνει κρούστα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς. Έπειτα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, σουρώνουμε τις φράουλες και τις απλώνουμε πάνω στην κρέμα. Τον χυμό που θα μας δώσουν τον κρατάμε σε ποτήρι.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε 500 ml νερό και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα φακελάκια του ζελέ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλλά 500 ml νερό και τον χυμό από τις φράουλες. Αφήνουμε το ζελέ να βράσει καλά. Θα χρειαστεί να ξαφρίσουμε λίγο. Αφού πήξει, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά, με τη βοήθεια μιας κουτάλας, το ρίχνουμε πάνω από τις φράουλες. Τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για 5-6 ώρες, ώστε να κρυώσει καλά και απολαμβάνουμε το δροσερό μας γλυκό.

Σημειώσεις

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με κεράσια (και αντίστοιχα και το ζελέ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.