ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζεστό κρασί: Μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη απόλαυση από Μαρία Γριζά 23 Δεκεμβρίου, 2021 από Μαρία Γριζά 23 Δεκεμβρίου, 2021 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Το ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί θα ζεστάνει το μέσα και το έξω σας!! Ζεστό κρασί: Μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη απόλαυση Εκτύπωση Μερίδες: 2-3 ποτήρια Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί 300 ml νερό 1 ξυλαράκι κανέλας 10 κομμάτια γαρίφαλο 1 χούφτα σταφίδες μαύρες 1 πορτοκάλι σε φέτες Χυμό από 1 πορτοκάλι *Οι δοσολογίες βγάζουν Εκτέλεση Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Πάνω στις φέτες του πορτοκαλιού καρφώνουμε το γαρίφαλο και συνεχίζουμε με τη διαδικασία του βρασίματος. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τις φέτες πορτοκαλιού μαζί με το γαρίφαλο, τις σταφίδες, το στικ κανέλας και τον χυμό πορτοκαλιού. Προσπαθούμε να διαλέξουμε γλυκά πορτοκάλια. Αν τα πορτοκάλια είναι κάπως ξινά προσθέτουμε και μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Βράζουμε τα υλικά μας για 20 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις το μείγμα αρχίζει να ζεσταίνεται, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κανάτα και πάνω της τοποθετούμε ένα σουρωτήρι. Σουρώνουμε το κρασί και σερβίρουμε σε κούπα ή ποτήρια κρασιού, διακοσμώντας τα με μια φέτα πορτοκάλι. Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram! zεστό κρασίχριστουγεννιάτικες συνταγέςχριστουγεννιάτικο τραπέζι 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ Επόμενο άρθρο Banoffee: Το νόστιμο επιδόρπιο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας