Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό με δαμάσκηνα: Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσεων
Χοιρινό με δαμάσκηνα: Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσεων

Χοιρινό με δαμάσκηνα: Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσεων

από Μαρία Γριζά

Το χοιρινό με δαμάσκηνα είναι ένα κατ’ εξοχήν χριστουγεννιάτικο πιάτο για ένα γευστικό γιορτινό τραπέζι!

Χοιρινό με δαμάσκηνα: Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσεων

Χοιρινό με δαμάσκηνα: Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσεων

Εκτύπωση
Μερίδες: 3-4 μερίδες
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

1 κιλό χοιρινό μπούτι άνευ οστού σε κομμάτια
3 πορτοκάλια χυμό
5 μανταρίνια χυμό
Δενδρολίβανο
1 κ.γ. τσιμένι
½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
3 πατάτες
30 δαμάσκηνα

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το κρέας σε μερίδες. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε μέσα το κρέας, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό μανταρινιού, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο. Σκεπάζουμε με μια διαφάνεια και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο το λιγότερο για 5 ώρες. Σε περίπτωση που το αφήσετε για μια ολόκληρη μέρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει περισσότερο.
Αφού βγάλουμε το μπολ από το ψυγείο, προθερμαίνουμε τον φούρνο. Μέσα σε πήλινη γάστρα, ρίχνουμε το κρέας και τη μαρινάδα. Προσθέτουμε το τσιμένι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, βάζουμε τις πατάτες, κομμένες κυδωνάτες, ανάμεσα στο κρέας και από πάνω ρίχνουμε τα δαμάσκηνα. Αν το ζουμί στη γάστρα δεν καλύπτει το κρέας, προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκαλιού-μανταρινιού.
Τοποθετούμε τη γάστρα για 10 λεπτά στον φούρνο με ανοιχτό καπάκι μέχρι να πάρει λίγο χρωματάκι κι έπειτα την καλύπτουμε. Ψήνουμε για δυόμιση ώρες στους 180 βαθμούς χωρίς να ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.