Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατάτες ψητές με μπρόκολο και τυρί
Πατάτες ψητές με μπρόκολο και τυρί

Πατάτες ψητές με μπρόκολο και τυρί

από Κώστας Τσίγκας
Πατάτες ψητές με μπρόκολο και τυρί

Πατάτες ψητές με μπρόκολο και τυρί

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

2 πατάτες μέτριες
150 γραμμάρια μπρόκολο κατεψυγμένο (κατά προτίμηση βιολογικό)
120 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο στον τρίφτη
2 κουταλιές ντομάτα ψιλοκομμένη (ακόμα και από κονσέρβα)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αποφλοιώνουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε σε μπόλικο νερό –ξεκινώντας με κρύο νερό πάντα– για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που το νερό αρχίζει να κοχλάζει. Τις βγάζουμε από το νερό και μόλις κρυώσουν αρκετά για να μπορούμε να τις πιάσουμε τις κόβουμε στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι από το κέντρο της σάρκας της και τις σκεπάζουμε με το μπρόκολο. Πάνω από το μπρόκολο μοιράζουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με το τυρί και τις βάζουμε στον φούρνο για  περίπου 10λεπτά ή μέχρι να «γκρατινάρει» το τυρί. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο πάνω από την πατάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.