ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατάτες ψητές με μπρόκολο και τυρί από Κώστας Τσίγκας 17 Οκτωβρίου, 2022 από Κώστας Τσίγκας 17 Οκτωβρίου, 2022 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 4 Πατάτες ψητές με μπρόκολο και τυρί Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2 πατάτες μέτριες 150 γραμμάρια μπρόκολο κατεψυγμένο (κατά προτίμηση βιολογικό) 120 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο στον τρίφτη 2 κουταλιές ντομάτα ψιλοκομμένη (ακόμα και από κονσέρβα) Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αποφλοιώνουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε σε μπόλικο νερό –ξεκινώντας με κρύο νερό πάντα– για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που το νερό αρχίζει να κοχλάζει. Τις βγάζουμε από το νερό και μόλις κρυώσουν αρκετά για να μπορούμε να τις πιάσουμε τις κόβουμε στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι από το κέντρο της σάρκας της και τις σκεπάζουμε με το μπρόκολο. Πάνω από το μπρόκολο μοιράζουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με το τυρί και τις βάζουμε στον φούρνο για περίπου 10λεπτά ή μέχρι να «γκρατινάρει» το τυρί. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο πάνω από την πατάτα. διατροφήενοχικότηταλαχανικάλαχανικά και παιδιάμαγειρικήπατάτεςσυνταγέςτηγανητές πατάτεςυγιεινή διατροφή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο “ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ” ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Επόμενο άρθρο “Η ΔΥΝΑΜΗ, ΕΣΥ”- ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ATHENA ANDREADIS ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας